Veelgestelde vragen

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij de veelgestelde vragen gebundeld op één pagina. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 024 - 322 6622 of via ons contactformulier.

Kan ik de facturering automatiseren met Factuur Online?
Ja, met Factuur Online kunt u de facturering automatiseren. Dat is ideaal voor bedrijven die werken met abonnementen of systematische werkzaamheden.

Hoeveel facturen kan ik per maand verzenden met Factuur Online?
Het aantal facturen dat u kunt versturen is onbeperkt. Er zijn geen restricties met betrekking tot aantallen. Met het basispakket van Factuur Online weet u dus zeker dat uw kosten nooit hoger zullen zijn dan de prijs waarmee u vooraf akkoord bent gegaan. Wij zijn van mening dat andere programma’s ook zo’n transparante vorm van facturering zouden moeten bieden.

Voldoet Factuur Online aan de richtlijnen van de Belastingdienst met betrekking tot digitale facturering?
Ja, ons factuurprogramma voldoet aan alle gestelde eisen van de Belastingdienst. Dat betekent dat klanten uw digitale factuur moeten erkennen, en dat de Belastingdienst uw verzonden facturen erkent.

Is het mogelijk om BTW-aangifte te doen via Factuur Online?
Factuur Online biedt een automatische BTW-optelling (per maand) voor uw BTW-teruggave. Echter, het is niet mogelijk om de daadwerkelijke BTW-aangifte te versturen vanuit Factuur Online.

Kunnen mijn klanten met iDeal betalen?
Ja, als u de aanvullende iDeal-module van Factuur Online gebruikt, kunt u uw klanten alle facturen met iDeal laten betalen.

Zijn er kosten per transactie bij de iDeal-module?
Nee, er worden geen kosten gerekend voor de iDeal-transacties. U betaalt enkel het bedrag van 1,25 euro per maand voor het gebruik van de iDeal-module.

Is het mogelijk om de factuurtemplate te wijzigen?
U kunt niet zelfstandig het factuurtemplate aanpassen. Als u een account opent bij Factuur Online, dan kunnen wij eenmalig op aanvraag het factuurtemplate wijzigen. Deze dienst is gratis.

Kan ik de facturen van Factuur Online exporteren naar mijn boekhoudprogramma?
Ja, als u of uw boekhouder gebruikmaakt van Exact Online, AccountView of King, dan kunt u met de Export-module uw facturen exporteren. De facturen worden dan probleemloos ingeladen in uw boekhoudsoftware. Maakt u gebruik van andere boekhoudsoftware? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat gebeurt er na de gratis proefperiode van 1 maand?
Na de proefperiode van één maand gratis facturering nemen wij contact met u op. U bent vrij om te besluiten of u wilt stoppen met Factuur Online, of dat u uw gratis account om wilt zetten in een regulier account.

Kan ik het BTW-percentage aanpassen bij de facturering?
Ja, u heeft de keuze uit 0%, 6% en 21% BTW-optelling.

Mijn onderneming is gevestigd in België. Kan ik het BTW-percentage ook op 12% of 21% instellen?
Ja, als u gevestigd bent in België heeft u bij Factuur Online de keuze tussen 0%, 6%, 12% en 21% BTW-optelling.

Kan ik ook internationale facturen verzenden met Factuur Online?
Ja, de facturen worden immers verzonden naar een e-mailadres. Let op: u bent uiteraard zelf verantwoordelijk voor de geldigheid van de BTW-nummers van de internationale ondernemingen aan wie de facturering plaatsvindt.